Matchrapport Herrar B

Önneköps IF - Klasaröds FF 2-6 (2-3) 19:e augusti, omgång 14

Tabell och ligor efter omgång 15 + 19:
Esperöd har blivit uteslutet, varför ÖIF blivit av med en match och ett mål (Conny).

Rapport:
Matchen mot Klasaröd blev precis så tuff som vi hade förväntat oss. Jörgen hade pratat med en Klasarödsspelare tidigare i veckan som berättade att de skulle ha 8 ordinarie A-lagsspelare med mot oss och det märktes. De var riktigt bra, det bästa motståndet vårt B-lag haft på väldigt länge. Lite förvånad att det inte gått bättre för deras A-lag i serien med tanke på hur duktiga spelare de har men svaret kan kanske vara att det dubbleras för mycket? För nog borde det laget vi mötte igår vara topp 3 i den inte alltför imponerande Österlen 7:an.

Själva hade vi ett riktigt bra B-lag där jag faktiskt inte hade ett enda återbud och heller inga startspelare från A-laget. Vädret och planen såg bra ut och det var perfekta förutsättningar att spela fotboll.

Tyvärr så fick vi ingen bra start på matchen då Klasaröd gjorde mål på hörna efter 3 minuter. Omgående kvitterade vi till 1-1 sedan ett långt inkast hittat Antonio som i sin tur hittade Micke som sprang in bollen i mål vid främre stolpen.

Dessvärre varade inte den glädjen länge då en KFF-spelare helt ostört fick avlossa den stora kanonen 10 meter utanför straffområdet och träffen var det inget fel på utan 1-2 var ett faktum. 1-3 kom sedan till på en misslyckad offsidefälla med friläge och mål som resultat. Försök aldrig ställa offside när du inte har press på bollhållaren!!!!!!!!!!!

Strax innan paus blir Antonio fälld och han gör sedan inget misstag vid elvameterspunkten utan 2-3 blir pausresultatet. Första halvlek höll riktigt bra klass. Klasaröd var det något bättre laget men även vi spelade stundtals riktigt bra. Vi hade problem med att våra 2 innermittfältare hade 3 spelare emot sig, i övrigt var vi hyfsat nöjda med spelet (dock inte de 3 insläppta).

Starten på andra halvlek är jag också nöjd med men sista halvtimmen visar Klasaröd att de är det klart bättre laget denna kväll. Då hade arbetsbördan för Dick och Tonny som slet enormt på innermittfältet blivit för stor och hjälpen från spelarna runt omkring inte tillräcklig och båda tar mer eller mindre slut när Klasaröd får igång sitt fina passningsspel. Ytterligare 2 hörnmål samt ett frisparksmål släpper vi in och slutresultatet blir 2-6. Att det inte blev fler mål i baken ska vi framförallt tacka Totti som gjorde några riktigt bra räddningar.

Sammanfattningsvis gör vi 60 riktigt bra minuter och 30 klart sämre mot ett riktigt bra motstånd. För att slå Klasaröd denna kväll hade det krävts att alla spelat på toppen av sin kapacitet och tyvärr var det inte så. Bäste ÖIF:are i denna match var Andreas Ceder i anfallet som får en 4:a på en 5-gradig skala. Sen tycker jag att KP, Totti, Dick och Tonny förtjänar en 3:a liksom Jörgen framförallt för sin verbala förmåga att försöka styra upp laget vilket han tyvärr alltför ofta är alltför ensam att göra. Resterande spelare får 2:or vilket är godkänt, men en kväll som detta inte tillräckligt för att hjälpa laget till 3 poäng.